Janković: Sve blagodeti o kojima je pričao Siniša Mali građani još nisu osetili

Biznis 07. mar 202215:44 > 17:233 komentara
Brankica Janković
N1

Stopa nejednakosti u Srbiji veća je od 33 odsto, dok je u Evropi 30,2 odsto, rekla je Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, na panelu "Nejednakost i odgovor javnih politika" Kopaonik biznis foruma.

Pročitajte još:

„Žao mi je što ministar finansija Siniša Mali nije ovde sa nama na ovom panelu da ga malo razočaramo. Sve blagodeti o kojima je pričao građani Srbije još uvek nisu osetili. Srbija je zemlja nejednakosti, prihodi države su povećani ali je nezaposlenost uzrorkovana pandemijom ostala na istom nivou. Oko 30 odsto građana Srbije je u riziku od siromaštva“ rekla je Janković na Kopaonik biznis forumu.

Da je Srbija postala bogata zemlja siromašnih građana rekao je nakon toga Mihail Arandarenko, profesor Ekonomskog fakultetu u Beogradu.

„Sve vreme postoji to targetiranje daj siromašnima, daj im onoliko koliko treba da prežive. Nikome daj previše. Došli smo u situaciju da kada tražite socijlanu pomoć treba da tužite svoje roditelje ili decu. I čujemo uglavnom ‘samo da uvedemo socijalne karte'“ rekao je Arandarenko.

Da je oko dva miliona ljudi u Srbiji na granici siromaštva rekla je tokom dana za N1 i Nataša Vučković iz Centra za demokratiju.

Komentari

Vaš komentar