Jura: Bez produženja ugovora 30 radnika, ostali sami napustili kompaniju

Biznis 06. feb 202109:5117 komentara
N1

Nakon tvrdnji opozicionog odbornika u niškoj Skupštini Miodraga Stankovića da je otpušteno 48 radnika Jure, iz te kompanije odgovaraju da je bez posla ostalo 30 zaposlenih kojima su ugovori istekli, a da je određeni broj samostalno napustio firmu, piše portal Južne vesti. Ukupan broj, ipak, ne otkrivaju.

Serija otkaza iz Šinvona prenela se i na drugu južnokorejsku kompaniju koja posluje u Nišu. U odgovoru na pitanja novinara Južnih vesti iz te kompanije potvrđene su tvrdnje koje je izneo Stanković, mada u Juri barataju drugim brojkama.

„Tokom januara meseca u niškoj Juri imali smo 30 zaposlenih kojima su ugovori istekli, a nisu produženi. Određeni broj zaposlenih je samoinicijativno napustio kompaniju“, kažu iz Jure.

Koliko je njih otišlo ne otkrivaju, a to što neki radnici nisu dobili produženje ugovora objašnjavaju stanjem na tržištu.

„Celokupno poslovanje kompanije zavisi od kupaca, odnosno od projekata i narudžbina. Tokom avgusta meseca prošle godine došlo je do značajnijeg porasta narudžbina te je kompanija angažovala zbog privremenog povećanja posla veći broj zaposlenih. U 2021. godini, kompanija će organizovati proizvodni proces u skladu sa planom i narudžbinama kupaca poštujući zakonske odredbe“, naveli su u kompaniji.

U Juri se nadaju da u budućem periodu neće biti većih oscilacija na tržistu, a Stanković traži od Gradskog veća da izvesti Skupštinu o dešavanjima u Juri i Šinvonu i planu mera za one koji su ostali bez posla.

Pojedini radnici Šivona SMS-om su obavešteni da im ugovor neće biti produžen, ali inspektori su utvrdili da je to u skladu sa zakonom jer im je rešenje uručeno lično.

Komentari

Vaš komentar