Južne vesti: Posao u Teklasu od obećanih 250 dobilo 120 bivših radnika Geoksa

Biznis 14. sep 202120:436 komentara
Teklas automitive,
N1/arhiva

Radno mesto u turskoj fabrici za proizvodnju auto-delova Teklas u Vladičinom Hanu dobilo je oko 120 bivših radnika Geoksa, od obećanih 250, piše portal Južne vesti.

Povezane vesti:

Mesec i po dana od kako je kompanija Geoks ozvaničila da fabrika u Vranju odlazi u likvidaciju, a bez posla ostalo oko 1.000 radnika, za njih se još nije našlo rešenje, pišu Južne vesti.

Ovaj portal podseća na obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u septembru novi investitori doći u Vranje, kao i da će 250 radnika Geoksa odmah zaposliti Teklas.

Međutim, kako pišu Južne vesti pozivajući se na bivše obućare u italijanskoj fabrici, za potrebe auto-industrije je do sada prekvalifikovano oko 120 radnika, a neki od onih koji su bili pozvani na razgovor za posao avgusta – nisu prošli intervju, dok drugi nisu bili zainteresovani za radno mesto.

Sidikalista i bivši radnik nekadašnje fabrike obuće Koštana Slađan Ristić kaže da su ga radnici Geoksa kontaktirali kada su shvatili da neće svi dobiti posao i da su se dogovorili da udruženi izađu pred predsednika, koji je ranije najavio da će između 15. i 20. septembra posetiti Vranje, navode Južne vesti.

Radnici Geoksa će Vučića obavestiti da je u turskom Teklasu do sada zapošljeno upola manje ljudi nego što je najavljeno, dok će ga radnici Koštane podsetiti na neisplaćene zarade, piše ovaj portal.

Komentari

Vaš komentar