Kinezi predstavili nekoliko idejnih rešenja za novi most u Novom Sadu

Ekonomija 12. maj 202118:58 > 20:58 25 komentara
MILOS VUCEVIC novi most novi sad
Tanjug/Jaroslav Pap

Nekoliko idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava predstavnici kineske kompanije CRBC predstavili su gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Tomislavu Momiroviću, saopštio je gradonačelnikov kabinet.

„Posle ovog sastanka bliži smo još nekoliko koraka izgradnji četvrtog mosta u Novom Sadu. Užurbano preduzimamo sve radnje kako bismo što pre došli do početka izgradnje. Čeka nas ozbiljan posao oko eksproprijacije i sa bačke i sa sremske strane, a uvereni smo da ćemo dobiti ono što smo i naglasili kineskim partnerima: da to bude most koji će se naći na razglednicama Novog Sada“, rekao je Vučević.

Momirović je naveo da će se graditi još jedan most koji će biti deo Fruškogorskog koridora.

On je izrazio uverenje da će u februaru iduće godine proraditi brza pruga Beograd-Novi Sad, te će se između dva grada putovati samo pola sata.

Ministar je ocenio da „ko sada dođe u Novi Sad posle 10 godina, ima šta da vidi, a sve je to postignuto zahvaljujući razvoju koji ova zemlja doživljava poslednjih nekoliko godina“.

„Samo u prvom kvartalu, rast građevinarstva bio je veći za 20 posto u odnosu na prošlu godinu. To su impresivni rezultati, ali ono što mi zaista želimo jeste da u drugom kvartalu taj rast bude veći za 40 posto“, kazao je Momirović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare