Kisić Tepavčević: Za mere zapošljavanja namenjeno 6,5 milijardi dinara

Biznis 28. jan 202216:253 komentara
It sektor, IT kancelarije, kancelarija, mladi, zaposleni, programer, posao,
Shutterstock

Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini opredeljeno je 6,5 milijardi dinara, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Pročitajte još:

Ona je sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem potpisala sporazum o učinku NSZ za 2022. godinu i navela da je smanjena stopa nezaposlenosti, a sprovedene su mere aktivne politike zapošljavanja u koje je bilo uključeno više od 18.000 ljudi i u toku je realizacija drugog kruga programa „Moja prva plata“.

„Ovakve aktivnosti pokazuju da je jasan cilj Vlade Srbije da se unapredi položaj na tržištu rada, pre svega najosetljivijih kategorija stanovništva, da se poveća standard svih građana Srbije i da Srbija ide putem napretka“, istakla je Kisić Tepavčević, saopštilo je Ministarstvo.

Martinović je rekao da su se potpisivanjem tog sporazuma stekli uslovi za raspisivanje javnih poziva za programe zapošljavanja u 2022. godini i da se poslodavci i nezaposlena lica opredele za neki od programa.

Komentari

Vaš komentar