„Knjaz Miloš“ u punom vlasništvu češke grupe: Vrednost transakcije 90 miliona evra

Ekonomija 25. apr 202409:57 13 komentara
N1

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo od 46,43 odsto u "Knjaz Milošu" iz Aranđelovca i postao jedini vlasnik vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka na tržištu Srbije. Vrednost transakcije je gotovo 90 miliona evra, objavila je kompanija "Knjaz Miloš".

„Uz snagu Mattoni grupe, sa punim poverenjem u tim i kontinuitet naših dobrih rezultata, nastavljamo da razvijamo ‘Knjaz Miloš’ u jednog od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu“, rekao je generalni direktor „Knjaz Miloša“ Marko Stanković.

Vlasnik i predsednik grupe Mattoni 1873 Alesandro Paskvale je kazao da će daljim ulaganjem u „Knjaz Miloš“ graditi održivu budućnost kompanije, kroz investicije u kvalitetne proizvode, inovacije i kreiranje novih prilika za rast za kompaniju i ljude.

Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, ima 11 proizvodnih pogona i 39 brendova. Kompaniju je osnovao 1873. godine Hajnrih Matoni iz Karlovih Vari u Češkoj, a devedesetih godina prošlog veka postala je vlasništvo italijanske porodice Paskvale.

U 2023. na svim tržištima na kojima posluje, ta evropska grupa prodala je gotovo dve milijarde boca, a u Češkoj, Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini je ekskluzivni proizvođač i distributer PepsiCo brendova bezalkoholnih pića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare