Koje su dve opcije „na stolu“ za rešavanje slučaja Pozorišta „Boško Buha“

Biznis 23. mar 202319:26 37 komentara

Posle sastanka predstavnika Pozorišta "Boško Buha" sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, saopšteno je da su "na stolu" dve opcije za rešavanje problema prostora koje koristi ovo pozorište.

Kada je kruševački Rubin 2009. godine od Ugostiteljskog privrednog društva Stari grad kupio 229,77 kvadrata poslovnog prostora na Trgu Republike 3 u Beogradu, ugovorom, prema rečima premijerke Ane Brnabić, nije bilo precizirano gde se tačno nalazi taj prostor u okviru zgrade.

Pročitajte još:

„Ni da li je u prizemlju, na prvom spratu, u kom delu, ulazu…“, navela je premijerka.

Ona je istakla da je reč „samo o foajeu pozorišta“.

„Prostor sale nikada nije bio predmet privatizacije, i nikada nije bio uknjižen ni na koga osim Grada Beograda“, navela je ona na konferenciji za novinare.

Govoreći o zaključku sastanka sa predstavnicima Pozorišta „Boško Buha“, Brnabić je istakla da će se ovaj problem rešiti „u najkraćem mogućem roku“.

„Rešiće se imovinsko-pravni problem zato što već imamo saglasnost da izvodimo radove. Rešićemo ga na jedan od dva načina. Opcija jedan je da se uradi ponovo premer čitave te zgrade, da se tačno utvrde celine i da se na osnovu tih celina utvrdi da predmetno društvo – Rubin, Butik 1 ili kako god – nema tih 229,77 kvadrata u okviru foajea, već da je to neki potpuno drugi deo zgrade i da se na osnovu tog premera i predračuna to upiše u katastar“, navela je Brnabić.

Opcija dva je, za slučaj da je opcija jedan – nemoguća.

„Opcija dva je da potpišemo saglasnost da Grad Beograd menja tih dvesta i kurus kvadrata za dvesta i kusur drugih kvadrata (u okviru zgrade) i da se to potvrdi na Skupštini grada“, navela je Brnabić podsećajući da postoji potpisana saglasnost „od strane tog suvlasnika iz 2009. godine da se izvrši rekonstrukcija.

Kada je reč o sceni u zgradi stare Pošte na Savskom trgu to je, dodala je premijerka – ponuđeno kao dodatna scena.

Komentari (37)

Vidi sve komentare