Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevićeve firme

Biznis 14. sep 202117:42 > 19:32 0 komentara
Pixabay

Komisija za zaštitu konkurencije po službenoj dužnosti pokrenula je postupak protiv privrednog društva "MAT-Real Estate" iz Novog Sada zbog toga što je ova kompanija kupila akcionarsko društvo "Radijator" koje je bilo u stečaju, a da prethodno nije zatražila odobrenje Komisije, piše Nova ekonomija.

Firma „MAT-Estate“ nalazi se u vlasništvu biznismena Petra Matijevića (70 odsto) i Zore Matijević (30 odsto) i registrovana je za upravljanje nekretninama za naknadu, navodi Nova ekonomija.

Pročitajte još:

Za istu delatnost sada je registrovano i preduzeće „Radijator“ koje se ranije bavilo proizvodnjom kotlova i radijatora za centralno grejanje. U Rešenju objavljenom na sajtu Agencije 31. avgusta upisano da celokupno vlasništvo nad „Radijatorom“, koje je do tada bilo u akcijskom kapitalu, prelazi u ruke kompanije „MAT-Real Estate“.

Firma „MAT-Real Estate“ je u junu 2021. godine, kako je objavio portal 021, kupila autobusku stanicu ATP Vojvodina koja, od kada je izgrađena, nikada nije služila svojoj nameni.

U novembru 2020. godine Petar Matijević je kupio imovinu na beogradskom Savskom nasipu koja je pripadala građevinskoj firmi Rad International.

Biznismen Petar Matijević u vlasništvu je Industrije mesa „Matijević“, kao i firmi „MPZ-Agrar“ i „MPZ Agrar dva“ koje su registrovane za gajenje žita i koje u svom vlasništvu imaju niz drugih poljoprivrednih preduzeća iz Vojvodine.

Posredstvom firmi koje ima u vlasništvu, Matijević upravlja i brojnim drugim firmama koje se bave nekretninama, štampom, tehničkim ispitivanjem i slično. Vodeći je zemljoposednik u Srbiji.