Kompanija ADM kupuje Sojaprotein iz Bečeja: Ugovor potpisan, čekaju se odobrenja

Biznis 26. jul 202115:264 komentara
Izvor: Sojaprotein

Kompanija ADM potpisala je danas kupoprodajni ugovor sa Viktorija grupom iz Srbije o preuzimanju njene firme Sojaprotein iz Bečeja, jedne od najvećih fabrika za preradu genetski nemodifikovane soje u Evropi. ADM je među vodećim svetskim kompanijama u prehrambenom sektoru i agrobiznisu, a završetak transakcije očekuje se po dobijanju odobrenja regulatornih tela, navodi se u saopštenju Sojaproteina.

Kako je istaknuto, veliko interesovanje stranih investitora u proteklom periodu, koje treba da rezultira dolaskom svetskog giganta ADM u Bečej, usledilo je nakon novih investicija u proizvodnju Sojaproteina, odličnih poslovnih rezultata i plasmana na inostranim tržištima u poslednje dve godine.

Pročitajte još:

„Proizvodi Sojaproteina sa visokovrednim proteinima soje, čiji je kvalitet prepoznat od strane široke mreže kupaca u Evropi i van nje, savršeno se uklapaju u naš portfolio. Sojaprotein ima raznovrstan asortiman obima kojim se može pohvaliti malo prerađivača soje, a njegova posebna komparativna prednost jeste prerada genetski nemodifikovane soje. U kombinaciji sa našom bogatom paletom komponenti i rešenja za ishranu ljudi i životinja, internacionalnim iskustvom našeg tima, globalnim lancem snabdevanja i inovativnim tehnologijama, verujemo u dalje širenje i još bolje pozicioniranje proizvoda od srpske non-GMO soje širom sveta“, izjavila je predsednica ADM Leticia Goncalves.

Direktor operacija Viktorija grupe Stefan Babović je rekao da će proizvodi od srpske soje sada biti dostupni novim kupcima na svetskom tržištu, a kompanija će sa još bogatijom ponudom izaći na tržišta preko 60 zemalja u koje već godinama izvozi.

U saopštenju se ističe da Sojaprotein, od osnivanja 1977. godine, prerađuje isključivo genetski nemodifikovanu soju, uzgajanu lokalno uz strogu kontrolu porekla i kvaliteta.

Komentari

Vaš komentar