Kompanije Visa i Amazon sklopile sporazum o plaćanju širom sveta

Biznis 17. feb 202212:541 komentar
Shutterstock

Kompanije Visa i Amazon objavile su sporazum, koji omogućava korisnicima da plaćaju Visa karticama proizvode sa sajtova Amazona širom sveta bez dodatnih naknada.

Kompanije su se takođe složile da sarađuju na proizvodnim i tehnološkim inicijativama kako bi pronašle inovativne načine plaćanja, saopštila je Visa.

Naknade za plaćanje kreditnim karticama su bile izvor velikih napetosti između Amazona i Vise.

Prošle godine Amazon je korisnicima, koji koriste Visa kreditne kartice u Australiji i Singapuru, počeo da naplaćuje naknadu od 0,5 odsto.

Prema sporazumu, Amazon internet stranica u Britaniji (amazon.co.uk) odustala je od plana da ne dozvoli plaćanje Visa kreditnim karticama izdatim u Britaniji, a kupci u Australiji i Singapuru više neće plaćati naknade ukoliko plaćaju Visom.

Amazon je ovaj potez najavio u novembru, okrivljujući Visu zbog visokih naknada koje naplaćuje za obradu transakcija kreditnim karticama. Svaka transakcija kreditnom karticom uključuje različite naknade, kao što je naknada za razmenu koju banka kupca plaća banci prodavca i druge troškove, kao što su troškovi usluga i tehnologije.

Komentari

Vaš komentar