Kompleks IMT kupila firma čiji vlasnik ima većinski udeo u Alta banci

Ekonomija 22. nov 202118:27 5 komentara
Pixabay/ilustracija

ABL Solvent iz Zemuna novi je vlasnik poslovnog kompleksa Industrije mašina i traktora na Novom Beogradu. Ovo preduzeće kupilo je, iz stečaja, imovinu nekadašnjeg giganta u Zemunskoj ulici broj 26. Vlasnik ABL Solventa je, prema podacima Agencije za privredne registre, Davor Macura, u čijem je stoprocentnom vlasništvu i kompanija Alta pay grupa - većinski vlasnik Alta banke Beograd.

Pročitajte još:

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je da je poslovni kompleks IMT na Novom Beogradu prodat preduzeću ABL Solvent za 8.303.669.740 dinara, što je oko 70,6 miliona evra.

Poslovni kompleks na lokaciji Novi Beograd u Zemunskoj ulici broj 26 čini 25 objekata u svojini stečajnog dužnika, koji su uknjiženi, imaju upotrebnu dozvolu ili su preuzeti iz zemljišnih knjiga, kao i 30 uknjiženih objekata bez odobrenja za gradnju. Na istoj adresi, prema oglasu ALSU, nalazi se i 22 objekta u vanknjižnom vlasništvu.

ALSU

Preduzeće ABL Solvent iz Zemuna registrovano je za finansijske usluge i postoji od 2012. godine, u stoprocentnom je vlasništvu Davora Macure.

Macura je, takođe, jedini vlasnik i Alta pay grupe koja poseduje udeo od 76,06 odsto Alta banke.

Alta pay grupa je postala dominantni akcionar tadašnje Jubmes banke (sada Alta banke) u maju 2019. godine kupivši od države 28,5 odsto akcija.

Vlasništvo preko 75 odsto nad Alta bankom postignuto je nakon preuzimanja akcija od akcionara, koje je zatvoreno 20. septembra.

APR

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare