Kragujevačkim oružarima isplaćene februarske zarade bez poreza i doprinosa

Biznis 22. mar 202316:29 komentara
N1

Radnicima fabrike Zastava oružje isplaćene su zarade za februar koje su kasnile, ali su već treći mesec plate u neto iznosu, bez poreza i doprinosa, saopštio je Samostalni sindikat te kragujevačke fabrike.

Kako se navodi, plate za februar isplaćene su juče oružarima, a sindikat upozorava da će isplata bez poreza i doprinosa svim radnicima otežavati odlazak u penziju.

U sindikatu su istakli da je zbog velike nelikvidnosti vrlo otežano poslovanje preduzeća, te da za to odgovornost mora da preuzme predsednik Nadzornog odbora.

Sindikat je podsetio da je fabrika i dalje bez generalnog direktora, jer već četvrti mesec se ne zakazuje sednica Nadzornog odbora na kojoj bi se razmatralo to pitanje.

Pročitajte još

Kako se navodi, zastupnik Milena Milinković koju je Nadzorni odbor postavio u januaru nedavno je potpisala ugovor o prodaji naoružanja u iznosu od više miliona evra, iz čijih priliva su radnicima i isplaćene zarade.

„Zbog neodgovornog i nesavesnog upravljanja fabrika je pretrpela i trpi veliku štetu što u ovom trenutku uzrokuje nedostajanje obrtnih sredstava kako bi se finansirali resursi neophodni za procese proizvodnje“, saopštio je Samostalni sindikat.

Sindikat očekuje od predstavnika države da se uključi u rešavanje problema u kragujevačkoj fabrici, jer smatraju da su oni svojim „nečinjenjem uzrokovali da do njih i dođe“.