Kreditna linija EBRD i 3 Banke od 10 miliona evra za male, lokalne privrednike

Biznis 26. jul 202214:112 komentara
Shutterstock

Ugovor o kreditu od 10 miliona evra u domaćoj valuti koji je Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD potpisala sa 3 Bankom, poboljšaće dostupnost finansiranja za mikro, mala i srednja preduzeća, uključujći i agro biznis i poljoprivrednike, saopštila je 3 Banka. Oko 75 odsto kreditne linije, kako se ističe - namenjeno je finansiranju klijenata van beogradskog regiona.

Pročitajte još:

Kako se ističe u saopštenju, 3 Banka je specijalizovana za mikrofinansiranje, pružajući mikro, ruralne, agro i MSP kredite i druge finansijske usluge klijentima u Srbiji koji obično nemaju pristup finansijskim uslugama tradicionalnih banaka. Misija 3 Banke je pružanje finansijskih usluga svima koji imaju pozitivan ekonomski, društveni i ekološki uticaj, sa posebnim fokusom na klijente koji imaju poteškoća u pristupu takvim uslugama.

„3 Banka je naš prvi partner u Srbiji sa specijalnim fokusom na mikro-finansiranje. Radujemo se novoj saradnji sa 3 Bankom i posvećeni smo da zajedno obezbedimo pristup finansiranju za mikro preduzeća koje će im omogućiti da uvećaju svoje poslovanje i postanu konkurentnija“, rekao je Mateo Kolanđeli, regionalni direktor EBRD-a i šef kancelarije u Srbiji.

Komentari

Vaš komentar