Krkobabić: Počinje razmatranje zahteva za sredstva za kupovinu seoskih kuća

Biznis 04. avg 202112:109 komentara
N1

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će komisija sutra ili u petak početi da razmatra zahteve pristigle na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije.

Povezane vesti:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je 28. juna javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća mladim bračnim parovima, a država će za otkup kuća davati do 1,2 miliona dinara.

Krkobabić je za TV Pink kazao da je stigao veliki broj zahteva za kupovinu seoskih kuća, a da su uslovi konkursa – da par nije stariji od 45 godina, da nema imovinu na svoje ime, i da je prijavljen u Srbiji.

On je pozvao sve koji ispunjavaju te uslove i koji žele da žive na selu da se prijave.

Među onima koji su se prijavili na konkurs je, prema rečima ministra, mnogo mladih parova sa decom.

„Prijavili su se profesori, recimo iz Banata, koji nemaju svoju kuću ili stan, kao i mladi koji se bave IT profesijom i poljoprivrednici koji žive u zajedničkim domaćinstvima“, rekao je Krkobabić.

Podsetio je da je Vlada Srbije usvojila uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe besplatnog prevoza seoskog stanovništva, kao i uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Naveo je da će te susrete organizovati lokalne samouprave, a da će Ministarstvo za brigu o selu finansijski pomoći njihovo održavanje, te da će konkurs uskoro biti raspisan.

Govoreći o nabavci mini buseva on je pojasnio da će lokalne samouprave uskoro moći da konkurišu, a da će se tim busevima organizovati prevoz ljudi iz jednog sela u drugo, kao i iz sela u opštinsko mesto.

„Prevoz je sada veliki problem jer se naplaćuje, ali će ovaj prevoz biti besplatan. Lokalna samouprava će konkurisati, dobiti mini bus sa 21 sedištem, obezbediće vozača, gorivo, registraciju, a vozilo dajemo mi, što nije jeftino – do sedam miliona dinara“, rekao je Krkobabić.

Komentari

Vaš komentar