Ljut zbog zatvaranja, Leskovčanin ostavio poruku na vratima radnje

Biznis 19. mar 202120:53 > 20:55 komentara
M. Mitić/Južne vesti

Za samo nekoliko dana objava na vratima jednog salona nameštaja u Leskovcu postala je hit društvenih mreža, a vlasnik objašnjava da su ga isprovocirale nove mere Vlade i to što se na samo 100 metara od njegove radnje nalaze dva supermarketa koji, i pored velikih gužvi, rade normalno, dok kod u salon, na prostoru od 500 kvadrata, ne može ući niti jedan kupac.

Od srede, 17. marta, odlukom Kriznog štaba zatvoreni su ugostiteljski objekti, a dozvolu za rad nisu dobile ni tekstilne prodavnice, kao ni saloni nameštaja. Upravo je jedna objava na zaključanim vratima u kojoj se navode razlozi zašto jedan salon nameštaja u Leskovcu neće raditi, postala pravi hit na društvenim mrežama, pišu Južne vesti.

„Inspiracija za tu objavu koju sam zalepio na vratima svog salona je došla u trenutku dok sam prolazio pored Lidla i Rode, gde sam video ogromne gužve. Eto, neka mi ti nadležni objasne zašto nije rizik ići u prehrambene prodavnice, a jeste rizik da se nađe nekoliko kupaca na 500 kvadrata“, kaže vlasnik salona.

Smatra da nije logično da se zatvaraju saloni nameštaja u periodu kada ljudi u proleće i leto najčešće opremaju svoje domove.

„Ovo je, na neki način, sezonski posao. Kad je lepo vreme, nameštaj se prodaje, to znaju svi. Ako su nas ograničili da uopšte ne radimo na tolikom prostoru, onda neka i ostalim prodavnicama neka bude propisano da u lokal može da se nađe samo jedan kupac“, smatra Leskovčanin.

Ono što može da dodatno da zabrine vlasnike čiji si lokali zatvoreni jeste i to što se pogoršava epidemiološke situacija, pa se sve glasnije mogu čuti najave epidemiologa da će radnje ostati zatvorene na još neko vreme.