LSV o dodeli novca Srpskoj: Zar u Vojvodini nema projekata za finansiranje?

Ekonomija 20. jun 202412:17 36 komentara
Promo/LSV

Stranka Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) - Vojvođani ocenila je da je dodela novca Republici Srpskoj za demografske projekte marketinško "pumpanje" mišića, kao i da populističke i demagoške mere neće pomoći ni Srbiji, ni Bosni i Hercegovini.

Postupak Ministarstva za brigu o porodici i demografiju koje je opredelilo deset miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske, LSV ocenjuje kao još jedan u nizu primera „izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji“.

Pročitajte još:

„Zar u Vojvodini ili, na primer, u Nišu, nema projekata koje treba finansirati? Da li je ministarka (Milica Đurđević Stamenkovski) nekada posetila neko od sela u Banatu? Ili Južnoj Srbiji? Da je bila, shvatila bi katastrofalne razmere nestanka stanovništva u tim krajevima“, navode iz LSV.

Đurđević Stamenkovski su podsetili da je ona ministarka u Srbiji, a ne u Bosni i Hercegovini ili nekom njenom entitetu, kao i da Vlada u kojoj sedi „centralizuje 90 odsto javnih finansija Srbije i masovno ulaže samo u grad Beograd“.

„Demografska slika Srbije će se popraviti samo ako naša zemlja krene put evropskih integracija i pridruži se porodici modernih naroda“, piše u saopštenju LSV-Vojvođani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare