Mali: Besmisleni komentari o prezaduživanju Srbije, Nacionalni stadion je investicija koja je sidro

Ekonomija 27. maj 202409:16 63 komentara
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su "besmisleni komentari" opozicije o prezaduživanju Srbije.

Mali je za televiziju Hepi rekao da srpski javni dug raste, ali manje nego bruto domaći proizvod (BDP), kao i da se Srbija „zadužuje za investicije a ne za potrošnju“.

On je kazao da javni dug iznosi 47,6 odsto BDP-a Srbije što je, po njegovim rečima, manji procenat nego u Evropi.

Povodom gradnje Nacionalnog stadiona u Beogradu zbog organizovanja Međunarodne izložbe „Ekspo 2027“, Mali je kazao da je to „čist primer podsticaja razvoja privatnog sektora“. „Ogromni su pozitivni efekti za našu ekonomiju, i direktni i indirektni. To se zove investicija koja je sidro“, rekao je.

Dodao je da će izgradnjom Nacionalnog stadiona do 1.000 hektara okolnog zemljišta biti predmet investicija privatnog sektora, što je, po njegovim rečima, slučaj i na Makiškom polju gde će se graniti stanica metroa.

Mali je rekao i da su beogradski i lokalni izbori koji će se održati 2. juna važni jer „mora postojati jedinstvo“ da bi se sprovela ekonomska politika „po vertikali“, odnosno na relaciji lokalna vlast – republička vlast.

„Beograd je 40 odsto srpskog BDP-a“, rekao je Mali govoreći o značaju gradskih i lokalnih izbora u glavnom gradu koji će se održati 2. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare