Mali: Danas isplata 10.000 dinara zdravstvenim radnicima

Biznis 14. jan 202211:4511 komentara
Kovid bolnica, covid, koronavirus, korona virus, pacijenti, batajnica, lekari, doiktor, odelo,
N1

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će danas na račun 122.462 zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, kao i da mladi od 16 do navršenih 29 godina od ponoći mogu da se prijave za pomoć od 100 evra.

Mali je precizirao da će pomoć od 10.000 dinara dobiti zdravstveni radnici koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, kao i zaposleni u Zavodu za sport i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

„Sa januarskim povećanjem, u odnosu na 2011. godinu, plata medicinskih sestara je veća za 85 odsto, a lekar specijalista ima 68 odsto veću platu. Bila je oko 604 evra, a ove godine će preći 1.000 evra. Ogromne su razlike, ogromna je pomoć i podrška države, i tu pokazujemo snagu naše ekonomije i naše prioritete“, naveo je Mali.

On je rekao da prijava za pomoć mladima traje do 30. januara, a da isplata počinje u februaru.

„Očekujem da ćemo 1, 2. i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža“, rekao je ministar finansija.

Кako je istakao, mere podrške nemaju nikakve veze sa izborima.

Najavio je i da će 10. februara na račune svih penzionera biti uplaćeno po 20.000 dinara.

„To je jednokratna pomoć, a zajedno sa povećanjem penzija od 1. januara od 5,5 odsto po švajcarskoj formuli, ovo je dodatna podrška najstarijim sugrađanima, da im kažemo jedno veliko hvala za sve ono što su uradili do sada, kao i da ih podržimo u doba pandemije, jer oni su jedna od najugroženijih kategorija“, rekao je Mali.

Mali je pozvao građane Srbije da u nedelju, 16. januara izađu na referendum i glasaju „za“.

„Za nas je od velike važnosti da napravimo napredak i u oblasti vladavine prava. Ovo nije ni partijski, ni politički referendum, ovo je referendum za budućnost našeg društva, za budućnost naše Srbije, zbog čega pozivam ljude da na njega izađu“, kazao je Mali.

Komentari

Vaš komentar