Mali: Danas uplata 60 evra za nezaposlene

Biznis 14. jun 202111:14 > 13:1832 komentara
Izvor: N1

Nezaposlenim građanima, koji su zaključno sa 15. aprilom bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, država danas uplaćuje 60 evra na posebne račune u Poštanskoj štedionici, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

„Svakome ko je bio na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće otvoren namenski račun u banci Poštanska štedionica na koji će mu biti uplaćeno 60 evra„, najavio je ministar finansija gostujući na TV Prva.

Novac za vakcinisane

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, rok za prijavu vakcinisanih građana za novčanu pomoć od 3.000 dinara je do 15. juna. Isplata ovog iznosa kreće od – penzionera, koji novac dobijaju po automatizmu.

„Pomoć od 3.000 dinara biće 16. juna uplaćena za sve penzionere koji su vakcinisani do 31. maja. Pomoć se odnosi na one koji su primili bar jednu dozu vakcine“, naveo je Mali.

Kako je saopšteno, prema podacima od jutros – do sada se za pomoć od 3.000 dinara prijavilo milion i 350 hiljada građana.

„Penzionera koji su imali bar jednu dozu vakcine ima milion. Isplata za ostale građane počinje 17. juna“, precizirao je Mali.

Komentari

Vaš komentar