Mali: Isplata 60 evra za nezaposlene do kraja juna

Ekonomija 04. jun 202112:00 48 komentara
biro nacionalna služba za zapošljvanje nezaposlenost
N1

Svi koji su bili prijavljeni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje na dan 15. april 2021. dobiće 60 evra do kraja ovog meseca, najavio je ministar finansija Siniša Mali. To znači da će novac dobiti svi nezaposleni koji su bili prijavljeni u NSZ zaključno sa tim danom, kada je napravljen presek stanja.

Isplata državne pomoći nezaposlenima od 60 evra prvobitno je, prema najavama iz Vlade Srbije, trebalo da krene 1. juna, a potom se nezvanično za početak pominjao 15. i 16. jun. Svi nezaposleni bi, prema današnjim najavama ministra finansija – trebalo da budu isplaćeni do kraja meseca.

Pročitajte još:

Nezaposleni ne treba da se prijavljuju za ovu pomoć, već će im novac, prema preseku stanja iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na dan 15. april 2021. biti automatski uplaćen na novootvorene račune u Poštanskoj štedionici.

Reč je o posebnim, namenskim računima koje će Poštanska štedionica automatski otvarati nezaposlenima na osnovu podataka koje dobije od NSZ.

Prema poslednjim javno iznetim podacima, ovu pomoć dobiće oko 600.000 ljudi, a reč je o iznosu od oko 4,3 miijarde dinara.

Početkom aprila, naime, u evidenciju NSZ bilo je upisano oko 534.000 nezaposlenih, da bi, prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Zorana Martinovića broj prijavljenih nakon najave pomoći – povećao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare