Mali o 100 evra: Neko će uložiti u kriptovalute, neko izvesti devojku na večeru

Ekonomija 25. jan 202211:59 58 komentara
Unsplash/Markus Spiske

Za pomoć od sto evra do danas se, prema rečima ministra finansija Siniše Malog, prijavilo 968.000 mladih. On je izjavio da je pomoć mladima od 100 evra "u potpunosti opravdana ekonomska mera, koja predstavlja podsticaj za mlade i pokazuje koliko je država jaka i stabilna". A mladi će, dodaje, taj novac potrošiti - na različite načine.

Pročitajte još:

„Cilj nam je bio da stvorimo lepu atmosferu, da širimo optimizam među mladima, i da vide da je država tu za njih, da smo jaki, stabilni, da imamo snage da pomognemo i njima. Oni će potrošiti taj novac na različite načine, neko će uložiti u kriptovalute, neko će kupiti knjige, platiti ispite, kurs jezika, neko će izvesti devojku na večeru… Mnogi su rekli da će kupiti sportsku opremu“, naveo je Mali gostujući na televiziji Pink.

To je, dodaje, pozitivna mera.

„Jer se širi optimizam, a i država pokazuje koliko su nam mladi važni. I predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će ovo probuditi dozu odgovornosti kod mladih, jer za mnoge će ovo biti prvi novac koji dobijaju. Ovo će stvoriti i odgovornost i obavezu da se na pravi način odnose prema novcu“, naveo je Mali.

On je naglasio da će se taj novac vratiti u srpsku ekonomiju, odnosno u budžet, kroz PDV.

„Ovo je u potpunosti opravdana ekonomska mera, u smislu podrške proizvodnim aktivnostima, održavanja nivoa naše ekonomije, a to i jeste bio cilj. Podsetiću da smo 14. januara isplatili 10.000 dinara zdravstvenim radnicima, a 10. februara biće uplaćeno i po 20.000 dinara svim penzionerima“, najavio je on, i dodao da je država pokazala koliko je jaka i stabilna i u vreme krize.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare