Mali preduzetnici u Valjevu protestovali protiv zatvaranja

Ekonomija 17. mar 202119:09 20 komentara
Milena Kuzmanović

Više od 200 malih preduzetnika, kojima su iz epidemioloških razloga ponovo zatvoreni lokali, okupilo se danas na protestu ispred gradske kuće u Valjevu.

Ugostitelji, muzičari, vlasnici butika, dekorateri, frizeri i ostali su od nadležnih tražili da im se omogući da rade jer, kako su poručili, nemaju više od čega da izdržavaju porodice niti da državi plaćaju dažbine.

Povezane vesti:

Zameraju što im država u godini opšte krize nije umanjila poreze, već je uvela nove namete.

Dragan Marković, vlasnik butika u Valjevu, rekao je da ne vidi zašto je u njegovom butiku veći rizik od zaražavanja nego što je to slučaj u banci, menjačnici ili kancelarijama državnih službi gde se i dalje normalno radi.

Preduzetnici su ocenili da se država i Krizni štab u pandemiji koronavirusa ponašaju „neprincipijelno, pre bi se moglo reći haotično“.

Javno su pitali gde su bili državni organi da kontrolišu masovna okupljanja na Kopaoniku, pred gondolom na Zlatiboru i drugim masovnim skupovima u Beogradu.

Preduzetnici Valjeva najavili su svakodnevna protesna okupljanj ispred gradske kuće. Njima se danas niko od nadležnih nije obratio.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.