Mali: Prijava za 3.000 dinara za vakcinisane od 1. do 15. juna

Ekonomija 05. maj 202120:34 81 komentara
novčanik, pare, dinar, dinari, plaćanje
Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će svi građani stariji od 16 godina, koji su do 31. maja dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, moći da se prijave za pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna, a novac će dobiti do 20. juna.

Mali je istakao da će prijava biti ista kao za pomoć od 30 plus 30 evra, preko sajta Uprave za trezor, i da najstariji građani ne moraju da se prijavljuju.

„Za nas je ova mera veoma važna, jer želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu, kako bismo se vratili normalnom životu. Potrebno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bi se ekonomija potpuno otvorila. Sada nam je, pored očuvanja zdravlja građana, najvažnija borba za ekonomiju, nova radna mesta i više stope rasta“, rekao je Mali gostujući na Pinku.

Povezane vesti

Mali je podsetio da će sutra penzionerima biti uplaćeno prvih 30 evra i da u ponedeljak sledi isplata 50 odsto druge minimalne zarade, što je deo paketa pomoći privredi, a da od 12. juna počinje isplata prvih 30 evra za sve sugrađane koji su se prijavili.

Ministar finansija je istakao da se trećim paketom pomoći ni na koji način ne ugrožava makroekonomska stabilnost.

„Nama će javni dug biti ispod 60 odsto BDP do kraja godine, a ono što želimo je da nam stopa rasta bude iznad šest odsto, što za naše građane znači nova radna mesta, nove fabrike, više novca za infrastrukturu i veće plate i penzije“, kazao je Mali.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare