Mali: Srbija u potpunosti spremna da bude domaćin izložbe EXPO 2027

Biznis 20. jun 202216:38 > 17:292 komentara
FoNet/Beogradski sajam

Srbija je u potpunosti spremna da bude domaćin međunarodne specijalizovane izložbe "Ekspo Beograd 2027", rekao je ministar finansija Srbije Siniša Mali povodom predstavljanja kandidature Beograda za organizaciju manifestacije "Ekspo Beograd 2027" u Međunarodnom birou za izložbe u Parizu.

On je istakao da bi to za Srbiju imalo ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj, te da takvi događaji pružaju odličnu šansu za jačanje međunarodne saradnje.

Povezane vesti:

„Istovremeno, to je prilika za privlačenje investitora i za predstavljanje ekonomskih, turističkih, kulturnih, sportskih i drugih potencijala država učesnica“, naveo je Mali.

On je ocenio da se Srbija nebrojeno puta pokazala kao odličan domaćin i kao sposobna da organizuje velike, svetske, renomirane događaje, i tako će biti i ako Beograd bude izabran za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine.

Mali je podsetio da je predlog Srbije da izložba sa temom „Igra/j/ za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ bude održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srbije.

On je napomeuo na neprocenjivo iskustvo koje je Srbija stekla na svjetskoj izložbi u Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na kojoj je predstavila svoje privredne i tehnološke potencijale, kreativne industrije, turističku ponudu, nauku, kulturu, umetnost, istoriju.

„Srbija je ekonomski, kulturni, turistički, sportski centar ovog dela Evrope i organizacija manifestacije poput Specijalizovane izložbe bi to samo još jednom potvrdila“, istakao je Mali.

Prethodni specijalizovani „Ekspo“ je održan u Astani 2017. godine, a naredni je planiran za 2023. godinu u Buenos Ajresu.

Komentari

Vaš komentar