Mali: U devastiranim opštinama pomoć majkama za kupovinu nekretnine do 50 odsto

Biznis 20. feb 202212:2514 komentara
Izvor: Unsplash/Markus Spiske

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će pomoć države u refundiranju troškova za kupovinu nekretnine majkama u iznosu do 20 odsto od cene, biti nastavljena i u narednim godinama. Mali je za televiziju Prva rekao da je doneta odluka da pomoć u refundiranju novca majkama za kupovinu nekretnine u 19 devastiranih opština ide i do 50 odsto od cene kupljene, ili izgrađene kuće ili stana.

Podsetio je da pravo na pomoć imaju žene koje su rodile dete od 1. januara ove godine, ili koje će dete tek dobiti, bez obzira da li su u bračnoj zajednici ili su samohrane majke.

Povezane vesti

„Država će refundirati troškove do 20.000 evra za kuću koju gradite ili ako kupujete stan za keš ili na kredit. U oba slučaja država daje bespovratnu pomoć. Ograničenje je da kada postanete vlasnici imate zabranu otuđenja nekretnine u narednih pet godina“, kazao je Mali.

On je dodao da će u sprovođenju tog programa učestvovati lokalne samouprave i centri socijalne zaštite, u kojima će biti moguće dobiti spisak dokumenata koje treba podneti.

Uslov za dobijanje pomoći države je i da supružnici zajedno ostvaruju primanja manja od dve prosečne plate.

Komentari

Vaš komentar