Mask dao rok zaposlenima u Tviteru – da se izjasne žele li da ostanu u kompaniji

Biznis 16. nov 202220:1719 komentara
Ilon Mask
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ilon Mask je zatražio od zaposlenih u Tviteru da se do četvrtka uveče izjasne o tome da li žele da ostanu u toj kompaniji.

On je zaposlenima poslao poruku elektronskom poštom u kojoj ih obaveštava da će kompanija morati da postupa „veoma čvrsto u izradnji Tvitera 2.0“ i da će biti potrebno da se radi intenzivno i prekovremeno da bi se to postiglo.

Mask je rekao da je Tviter u suštini softverska i serverska kompanija i da će se znatno više oslanjati na inžinjere, te da će oni koji pišu „sjajan kod“ činiti većinu tima, prenela je agencija PA.

POVEZANE VESTI

Mask, milijarder koji je kupio kompaniju iz San Franciska krajem oktobra za 44 milijarde dolara, već je otpustio veliki broj radnika putem elektronske pošte 4. novembra, a sada želi da eliminiše neodređeni broj zaposlenih na ugovore.

On je zatražio od zaposlenih da kliknu na „da“ u linku koji je uključio u elektronsku poštu ukoliko žele da budu deo „novog Tvitera“.

Mask je precizirao da radnici imaju rok do 17 časova u četvrtak da odgovore. U poruci je naveo da će oni koji se ne izjasne do tada dobiti otpremninu u iznosu tri mesečne zarade.

„Kakvu god odluku da donesete, hvala vam na trudu da Tviter bude uspešan“, napisao je Mask.

Komentari

Vaš komentar