Matić: Devizni priliv od turizma 1,15 milijardi evra za devet meseci

Biznis 24. nov 202116:155 komentara
Izvor: MTTT

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da, prema izveštaju Narodne banke Srbije, devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih devet meseci 2021. godine iznosi milijardu i 150 miliona evra.

Pročitajte još:

„Devizni priliv od turizma bio je u porastu u prvih devet meseci ove godine za 52,2 odsto izraženo u evrima – 1,15 milijardi evra, u odnosu na period januar – septembar 2020. godine“, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Matić je rekla da su ohrabrujući podaci rezultat masovne vakcinacije naših građana, takođe i adekvatnih odluka Vlade, poput odobravanja stranim državljanima da se u Srbiji vakcinišu, ali i povoljne epidemiološke situacije i stavljanja Srbije na zelenu listu EU, što je doprinelo dodatnoj prepoznatljivosti Srbije kao celovite i raznolike turističke destinacije.

Ona je dodala da je devizni priliv od turizma u 2019. do sada najuspešnijoj turističkoj godini za Srbiju, iznosio milijardu i 436 miliona, te da su podaci o uspehu turističkog sektora u 2021. nadmašili sva očekivanja, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar