Mihajlović: Država stoji uz EPS, prioritet pripreme za zimu

Biznis 13. maj 202213:25 7 komentara
Tanjug/MRE/Zoran Petrović

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da država stoji uz Elektroprivredu Srbije (EPS), te da je prioritet priprema za zimu, kao i postavlajnje tog javnog preduzeća na "zdrave noge".

Pročitajte još:

„EPS je najvažniji energetski subjekt, od koga presudno zavisi energetska bezbednost Srbije. Država stoji uz EPS, pred nama je veliki posao da se spremimo za zimu, a istovremeno treba da se uradi sve da EPS u 2023. godini bude na zdravim nogama“, kazala je ona nakon sasatanka sa poslovodstvom EPS-a, predvodjenih v.d. direktorom Miroslavom Tomaševićem, objavilo je ministarstvo.

Kako je dodala, važno je da postoji i jasan plan kad je reč o investicijama, kao što su reverzibilne hidroelektrane „Đerdap 3“ i „Bistrica“, novi kapaciteti iz OIE, kako bi država bila energetski bezbedna u narednim decenijama.

V.d. direktora EPS Miroslav Tomašević informisao je ministarku o proizvodnji i stanju na deponijama uglja, proizvodnji električne energije u termoelektranama i hidroelektranama, kao i planiranim remontima i spremnosti EPS-ovih kapaciteta za zimu.

Predstavnici EPS-a su istakli i „opredeljenost EPS-a da dugoročno radi na razvoju zelene energije“, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku su razmatrani i planovi EPS-a u vezi sa investicijama u izgradnju novih kapaciteta, gde je ocenjeno da je potrebna veća saradnja, posebno kad je reč o velikim projektima.

Komentari (7)

Vidi sve komentare