Mihajlović: Neophodno ulaganje u energetski i rudarski sektor

Biznis 28. dec 202016:25 > 16:27
Fonet/MGSI

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" o pitanjima važnim za energetski i rudarski sektor, planovima i prioritetima Ministarstva, kao i tome kako da poslovanje javnih preduzeća bude efikasnije.

Zorana Mihajlović je rekla da je na sastanku razgovarano o reformi javnih preduzeća, poslovanju kompanija u rudarskom sektoru – od kineskog Ziđina do drugih, saopštila je Ministarstvo.

„Odlučni smo da sprovedemo sve reforme, i u Srbijagasu i u EPS, da država i zaposleni od toga imaju korist i nećemo odustati. Pozivam zaposlene da imaju poverenja u svoje sindikate i u Vladu Srbije“, rekla je ona.

Predsednik sindikata Milorad Panović rekao je da su danas otvorene brojne teme i dogovorena saradnja u budućnosti.

„Danas je bilo reči i o privatizaciji Petrohemije i MSK Kikinda, o rudnicima za podzemnu eksploataciju uglja, kao i o reformisanju EPS. Otvorili smo poglavlja na kojima ćemo u budućnosti sarađivati i imamo velika očekivanja nakon sastanka“, rekao je on.

Izvršni sekretar Granskog sindikata Dragan Vesić rekao je da su rudarstvo i energetika okosnica razvoja privrede i života građana i da najavljene promene i reorganizacija EPS, kao i poslovanje Ziđina, ne mogu da se vodi bez kvalitetnog socijalnog dijaloga.

Komentari (0)

Vidi sve komentare