Mihajlović: Ograničili smo cenu peleta na 320 evra po toni i zabranili izvoz

Biznis 06. avg 202213:3760 komentara
N1

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je to ministarstvo iniciralo donošenje Uredbe o ograničenju visine cene peleta i Odluke o privremenoj zabrani izvoza peleta i određenih drvnih sortimenata, jer se u trenutku energetske krize i pripreme za zimu vodi računa o energetskom bilansu i kako bi se sprečila nestašica ovih proizvoda.

„Ograničili smo cenu peleta na 320 evra po toni, zabranili izvoz i tako napravili red na tržištu koji trenutno ne postoji“, izjavila je Mihajlović posle sednice skupštine Кomore rudarskih i geoloških inženjera Srbije, koja je danas konstituisana.

Pročitajte još

Kako je navela, formirana je i Radna grupa, koja će zajedno sa drugim institucijama i državnim organima kontrolisati sprovođenje odluka.

„Više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 koristi ogrevno drvo i ukoliko ne mogu da dođu do peleta ili drva, onda je to udar na energetski bilans, jer će više od 800.000 ljudi početi da se greje na struju“, rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Komentari

Vaš komentar