Mihajlović pozvala zaposlene u Srbijagasu da dostave informacije o problemima

Biznis 26. jan 202112:25 > 13:5222 komentara
Zorana Mihajlović
Tanjug / Zoran Žestić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je danas da će zatražiti od nadležnih organa i Državne revizorske institucije da se pozabave poslovanjem "Srbijagasa" i pozvala zaposlene u ovoj i drugim povezanim firmama da dostave Ministarstvu sve informacije koje poseduju o njihovom poslovanju i problemima.

Ona je, kako je saopštilo ministarstvo, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Miloševu o problemima u gasifikaciji Šida, rekla da je to ozbiljno pitanje u velikom broju gradova i opština.

“Tražićemo da se proveri poslovanje kompanije. Gasifikacija Šida obećana je pre više od deset godina i rokovi za puštanje u rad nisu ispoštovani. Rokovi su se menjali četiri puta, najpre 2016, 2017, pa 2020. i sada imamo novo obećanje za 2021″, navela je ona.

Dodala je da nisu urađene sve studije.

“ U pitanju je vrednost projekta od 16 miliona evra, a uvidom u poslovanje kompanije koja projekat treba da realizuje došli smo do podatka da imaju jednog zaposlenog. Država hoće da ulaže u gasifikaciju, ali moraju da postoje jasan plan, analize i studije kako u vezi lakoće priključenja, tako i efikasne izgradnje mreže. A ovako kako je Srbijagas radio i radi, to je na štetu građana”, rekla je Mihajlović, prenosi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar