Mihajlović: Ukinuli smo tri rešenja Euro litijumu

Biznis 28. apr 202219:2612 komentara
Tanjug/ MRE/ Zoran Petrović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da se nijedan ekološki problem ne rešava na ulici i navela da "inspekcije rade svoj posao i postupaju po primedbama građana".

„Kompaniji ‘Euro litijum’ upravo je ovo ministarstvo ukinulo tri rešenja za istraživanje litijuma“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ministarka je ocenila i da pojedini političari „nastavljaju da zloupotrebljavaju zaštitu životne sredine za svoju političku kampanju i posle završenih izbora“.

Povezane vesti

„Izgleda da pojedini političari nemaju šta drugo da ponude osim permanentne kampanje zasnovane na zloupotrebi ekoloških tema, kao što to radi Aleksandar Jovanović Ćuta“, kazala je ona.

Stanovnici sela Lukavac i ekološki aktivisti blokirali su danas oko podneva put Valjevo-Lajkovac u znak protesta zbog aktivnosti kompanije „Euro litijum“, koja u tom delu Srbije vrši iskopavanja u potrazi za litijumom, a Jovanović je najavio novu blokadu mosta Gazela u Beogradu, ukoliko ta kompanija ne zaustavi istraživanja.

Kanadska kompanija „Euro litijum Balkan“ saopštila je kasnije da je, usled protesta građana i ekoloških aktivista u selu Lukavac kod Valjeva, danas obustavila geološka istraživanja litijuma na tom području.

Komentari

Vaš komentar