Mihajlović: Završetak gradnje gasovoda od Aleksandrovca do Tutina u martu 2023.

Biznis 10. avg 202213:53 > 14:15
Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da izgradnja razvodnog gasovoda Aleksandrovac - Novi Pazar - Tutin bude završena u martu 2023. godine.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, istakla da je završeno 60 kilometara gasovoda od 116 kilometara, a da je ukupna vrednost tog projekta 52 miliona evra.

„Očekujem da ovaj gasovod bude završen kako je i planirano u martu iduće godine, ali važno je da se ne kasni i na drugim projektima na kojima radi Srbijagas, u Vranju, Paraćinu, Loznici, Valjevu, a koji su vredni oko 250 miliona evra“, rekla je Mihajlović.

Ona je novinarima rekla da je danas cena peleta ograničena na 320 evra po toni i da će inspekcija kontrolisati učesnike na tržištu, ali i da predstoje aktivnosti, kako bi se pomoglo preduzeću „Srbijašume“ da bude dovoljno sirovog drveta.

Ona je rekla da je država uradila sve da se obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime.

„Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Kriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji“, poručila je Mihajlović.

Komentari (0)

Vidi sve komentare