Ministarka Atanasković: Nema razlike u tretmanu domaćih i stranih investitora

Biznis 06. avg 202121:12 > 21:1334 komentara
Tanjug/Ministarstvo privrede/Dragan Kavadarević

Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković izjavila je da nema razlike u tretmanu domaćih i stranih investitora i istakla da su ista pravila za sve projekte, bilo da ih realizuje domaći ili strani investitor.

Povezane vesti:

Navela je da u uredbama Vlade Srbije postoje definicije, načini obračuna i koeficijenti koji se podjednako primenjuju na domaće i strane investitore, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Prema njenim rečima, jedina razlika je u tome da li se ulaganje realizuje u opštini koja je u trećoj ili četvrtoj grupi ili u devastiranom području, odnosno u gradu ili opštini koji su u prvoj i drugoj grupi.

Dijalog države sa privrednicima je od velikog značaja za zajedničko unapređenje privrednog ambijenta, ali i radi informisanja o vidovima podrške Ministarstva privrede koji su im na raspolaganju, poručila je ministarka privrede Anđelka Atanasković prilikom današnje posete firmama „Matis grup“ i „MDM Nju Fešn“ u Ivanjici.

Ona je ukazala da je cilj ministarstva koji vodi da pruži još snažniju podršku domaćim privrednicima i time poveća produktivnost njihovih firmi, ali i da se privuče još veći broj stranih investitora koji su prepoznali našu zemlju kao dobro mesto za ulaganje.

Komentari

Vaš komentar