Ministarstvo odbrane kupuje cipele i opremu za vojsku za 80 miliona dinara

Biznis 28. okt 202113:26 14 komentara
Pixabay/Ilustracija

Ministarstvo odbrane raspisalo je tender za nabavku cipela i čizmica, kaiševa, opasača, oficirskih torbica, kao i ženskih torbica čija je ukupna vrednost procenjena na preko 80,2 miliona dinara, piše Nova ekonomija.

Oprema se kupuje za potrebe jedinica i ustanova Ministarstva i Vojske Srbije, piše u dokumentaciji, navodi Nova ekonomija.

Pročitajte još:

Javna nabavka pod nazivom „ostala lična oprema i svečane uniforme“ podeljena je u osam partija i obuhvata: 1. cipele i čizmice; 2. kaiševe i opasače; 3. navlake za oznaku čina; 4. pafte, metalne oznake i akselbendere; 5. oficirske torbice; 6. ženske kožne torbice; 7. torbe; 8. kofere.

U dokumentaciji je detaljno opisan izgled traženih predmeta, materijali od kojih treba da budu izrađeni, načini izrade.

Ministarstvo, između ostalog, kupuje 500 pari crnih ženskih cipela sa gumenim đonom, 500 pari ženskih crnih cipela na šnir sa kožnim đonom, kao i 500 pari ženskih čizmica za gumenim đonom, i preko 4.000 navlaka za oznaku čina.

Nabavljaju se i muški crni kaiševi (1.500 komada), ženski crni kaiševi (800 komada) opasači za kadete sa paftom (300 komada), braon opasači za starešine (600 komada), 1.000 oficirskih torbica, 500 ženskih kožnih torbica, putne torbe i koferi, školske torbe (600 komada), putne torbe za odelo (700 komada).

Rok za podnošenje ponuda je 30. novembar, a kriterijum za dodelu ugovora je cena.

Nova ekonomija podseća da su ulaganja u sektor bezbednosti bila velika poslednjih godina, veća nego u druge sektore, na šta je upozoravao Fiskalni savet.

U nedavno usvojenom rebalansu budžeta za 2021, Fiskalni savet takođe ukazuje na „već standardnu netransparentnost ogromnog kapitalnog budžeta Ministarstva odbrane„.

Komentari (14)

Vidi sve komentare