Ministarstvo privrede o Grameru: Nemamo aktivan ugovor o dodeli subvencija

Ekonomija 17. avg 202115:37 0 komentara
N1

Povodom informacija o dešavanjima u privrednom društvu Gramer System doo Aleksinac ističemo da Ministarstvo privrede nema aktivan ugovor o dodeli sredstava podsticaja sa ovim privrednim društvom, stoji u saopštenju ovog ministarstva.

„Gramer System nije obavestio Ministarstvo privrede o odlukama poslovanja što nije ni bio u obavezi da učini s obzirom na to da su investicioni projekti uspešno realizovani tokom 2013. i 2015. godine, kao i da je period garantovanog ulaganja i zaposlenosti (monitoring) završen 2016, odosno 2018. godine“, ističe se u saopštenju.

Pročitajte još:

Ministarstvo napominje da svakodnevno aktivno radi na privlačenju investicija, otvaranju fabrika i obezbeđivanju novih radnih mesta.

„Te će se u slučaju ostanka bez posla određenog broja ljudi, raditi na pronalasku rešenja“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, kao što je N1 već izvestio, nemačka kompanija Gramer, koja se bavi proizvodnjom komponenti za unutrašnjost automobila i sedišta za specijalna vozila, prema rečima radnika njihove fabrike u Aleksincu, otpustila je 90 žena kao tehnološki višak.

Zvanična potvrda stigla je dan kasnije, ali ne iz fabrike, već iz – opštine Aleksinac.

Predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević potvrdio je da je 90 radnica fabrike Gramer dobilo otkaz kao tehnološki višak, ali je demantovao navode da će do kraja godine još 400 radnica u toj fabrici ostati bez posla.

„Iz rukovodstva fabrike su mi preneli da ne planiraju novo otpuštanje. Imaju posla do kraja godine i ugovaraju nove poslove. Ne odlaze iz Aleksinca, niti su toliko ugroženi“, rekao je Radičević.

Prema njegovim rečima, Gramer koji proizvodi presvlake za auto sedišta ima trenutno 1.430 radnika, ali nema dovoljno posla za sve zbog smanjenih narudžbina, tako da je njih 90 – otpušteno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!