Ministarstvo za N1: Vesti o Grčiću u Pro Tentu nemaju veze sa istinom

Biznis 01. apr 202313:52 13 komentara
N1, arhivska fotografija

Povodom pisanja medija da se za bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića sprema radno mesto direktora u firmi Pro Tent, koja je povezana sa EPS-om, odgovorili su na upit N1 iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije. Oni potvrđuju saopštenje iz Pro Tenta da napisi o postavljanju Grčića na čelo tog privrednog preduzeća "nemaju veze sa istinom".

POVEZANE VESTI

„Preduzeće Pro Tent već je saopštilo da navodi o postavljanju bivšeg direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića na čelo tog privrednog društva ‘nemaju veze sa istinom’. Koristimo priliku da zamolimo medije da sve informacije pre objavljivanja provere kako se u javnosti ne bi baratalo sa netačnim i često zlonamernim informacijama“, kažu iz ministarstva za N1.

Podsetimo, nakon što su mediji preneli snimak sa sednice Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije, na kojoj je predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević rekao da ima informacije da se za bivšeg direktora tog preduzeća Milorada Grčića sprema radno mesto direktora u firmi Pro Tent, koja je povezana sa EPS-om, rukovodstvo Pro Tenta se oglasilo i demantovalo takve navode.

A na pitanje koliko je izvesna promena Statuta EPS-a, po kojoj bi ministarka Dubravka Đedović bila jedini član Skupštine akcionara, iz ministarstva kažu da o tome „odlučuje osnivač“.

„Država je bila, i izmenom Statuta je predviđeno, da nastavi da bude stoprocentni vlasnik EPS-a. Država, kao osnivač EPS-a, ima obavezu da imenuje Skupštinu akcionara. Ko će biti u toj skupštini odlučiće osnivač i to je ono sto je predviđeno statutom“, navodi se u saopštenju.

Komentari (13)

Vidi sve komentare