Mobi banka postaje Yettel Bank

Jakov Simović

Prva digitalna banka u Srbiji postaje Yettel Bank.

Mobi Banka predstavila je novi brend i mobilnu aplikaciju i najavila period intenzivnih priprema do 24. maja kada će zvanično postati Yettel Bank. Velika transformacija ostvaruje se zahvaljujući dodatnom kapitalu od 33 miliona evra koje PPF Grupa obezbeđuje Banci u petogodišnjem investicionom ciklusu, koji je već počeo. Deo ove planirane dugoročne finansijske podrške već je investiran u aplikaciju i IT infrastrukturu. Ovim je najavljena nova era digitalnog bankarstva, koja će promeniti finansijski sektor kakav poznajemo.

Jakov Simović

„Siguran sam da ne postoji bolji način da proslavimo 10 godina postojanja. Naš novi brend i nova aplikacija pružiće korisnicima ono što i zaslužuju – najbolje korisničko iskustvo. Kreiranjem sinergije između bankarskog i telekomunikacionog sektora stvorili smo veliki potencijal da kroz primer dobre prakse proširimo naš model poslovanja“, rekao je Aleksandar Bogdanović, predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke i dodao: „Želim da izrazim posebnu zahvalnost Narodnoj banci Srbije, čija je vizija i motivacija stvorila stimulativno okruženje, bez kog naš cilj ne bi bio ostvariv“.

Jakov Simović

Yettel Bank aplikacija, stvorena na temeljima inovacija, biće predstavljena kroz tri faze. Tokom prve faze, od početka juna, korisnike očekuje postepeno upoznavanje sa delom novih funkcionalnosti u Yettel Bank mobilnoj aplikaciji uz istovremenu dostupnost postojeće aplikacije. Ovaj pristup obezbediće dovoljno vremena za adaptaciju na novitete, od kojih je veoma značajno biometrijsko logovanje kao najsavremeniji sigurnosni standard koji podiže nivo bezbednosti. U ovoj fazi biće omogućene i brojne druge funkcionalnosti koje će korisničko iskustvo učiniti još prijatnijim, poput tamnog i svetlog režima i pametnog pregleda aktivnih proizvoda na početnoj stranici aplikacije.

Promo

Druga faza očekuje se tokom leta i od tog trenutka korisnicima će biti dostupna samo nova Yettel Bank mobilna aplikacija. Pored svih postojećih funkcionalnosti u savremenom dizajnu i u skladu sa inovativnim softverskim rešenjima, ova faza će obuhvatati i eksterna plaćanja na broj mobilnog telefona (opcija Prenesi). Do kraja godine biće realizovana i poslednja faza transformacije u kojoj će biti dostupna finalna verzija aplikacije.

Jakov Simović

„Tokom protekle dve godine, od kada smo lansirali Yettel brend, uvideli smo da delimo viziju sa bankom: da želimo da učinimo digitalni i bankarski svet jednostavnijim i lakšim. U Yettelu nudimo mobilne usluge, fiksne usluge za domaćinstva, mnoštvo sadržaja u našoj aplikaciji, i sada, finansijske usluge kroz Yettel banku. Time razvijamo i zajedno nudimo korisnicima jedinstven ekosistem telekomunikacionih i bankarskih proizvoda i usluga na jednom mestu”, rekao je Majk Mišel, generalni direktor Yettela u Srbiji.

Mobi Banka krunisala je svoju transformaciju i najavila nastavak ekspanzije i dodatno proširenje tima koji već broji blizu 500 zaposlenih, od kojih posebnu pažnju zaslužuje značajno proširenje u IT timu i sektoru zaduženom za razvoj proizvoda, koji su porasli za više od 50% u odnosu na prethodnu godinu. Zahvaljujući takvom pojačanju Banka započinje novo poglavlje i to uz proslavu desetogodišnjice doslednosti digitalnoj orijentaciji uz skoro 800.000 klijenata koji svakodnevno nagrađuju njihov put unapređenja i rasta.

Promo

Unutar PPF Grupe, Yettel i Yettel Bank, kao dve odvojene kompanije, nastaviće zajednički rad na stvaranju inovativnog, održivog i personalizovanog korisničkog iskustva. Uz novu aplikaciju, jedinstvene ponude i transparentni pristup, Yettel Bank će biti banka u pokretu u kojoj tehnologija dobija ljudsku stranu.

Saznajte više na linku.


Yettel Bank: novi brend i nova aplikacija

• Yettel Bank brend predstavljen je 24. aprila 2024. godine u Beograd, kao naslednik Mobi Banke, dok od 25. maja iste godine počinje zvanično da postoji zajedno sa novom aplikacijom.
• Yettel Bank je potpuno digitalna banka čiji je cilj da postane izbor broj jedan za stanovništvo kada su u pitanju bankarske usluge.
• Sa desetogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru, Yettel Bank lansira novu aplikaciju kojom želi da ode korak napred ka boljem korisničkom iskustvu i pomeri granice personalizovanih bankarskih usluga.
• Nova aplikacija uvodi niz novih funkcionalnosti, dok će većina postojećih, koje su korisnici ocenili kao korisne, biti optimizovane i prilagođene najnovijim softverskim rešenjima i modernom dizajnu.

• Funcionalnosti će biti uvedene u tri faze do kraja godine i korisnici će dobiti priliku da se postepeno prilagode i isprobaju ih.
I. U prvoj fazi, koja počinje 25. maja, korisnicima će paralelno biti dostupna stara Mobi Banka web i mobilna aplikacija i nova Yettel Bank mobilna aplikacija, kako bi imali šansu da se prilagode i isprobaju nove funkcionalnosti kao što su biometrija i šestocifreni PIN, „pametni pregled“ koji će omogućiti korisnicima vidljivost svih dostupnih proizvoda na početnoj strani aplikacije, chat sa operaterima u mobilnoj aplikaciji ili odjavljivanje iz aplikacije protresanjem telefona.
II. Tokom leta biće realizovana druga faza u kojoj će korisnicima biti dostupna isključivo Yettel Bank mobilna i web aplikacija. Neki od noviteta biće mogućnost apliciranja i odobravanja kredita putem mobilne aplikacije, kao i eksterna plaćanja putem broja mobilnog telefona (p2p)
III. Do kraja godine biće realizovana treća i poslednja faza transformacije u kojoj će biti dostupna finalna verzija web i mobilne aplikacije i nove funkcionalnosti kao što su podnošenje zahteva za keš kredit i refinansiranje gotovinskih kredita, kao i digitalne kartice.

Istorijat Banke
• Osnovana je 2014. godine kao prva digitalna banka u Beogradu pod imenom Telenor Banka Srbija, prva digitalna banka.
• U oktobru 2019. godine menja ime u Mobi Banka prelaskom u vlasništvo češke PPF Grupe.
• Broji blizu 500 zaposlenih koji svaki dan rade na pružanju najboljih bankarskih proizvoda i usluga za skoro 800.000 klijenata.

PPF grupa
• PPF Grupa je međunarodna investiciona grupa osnovana 1991. godine u Češkoj Republici.
• PPF Grupu je osnovao Petr Kellner. Po njegovoj smrti 2021. godine, 100% vlasništva je prešlo na njegovu suprugu Renatu i njihovu porodicu. U junu 2022. godine, Jiří Šmejc počeo je da obavlja funkciju izvršnog direktora PPF Grupe.
• Posluje u 25 zemalja širom Evrope, Severne Amerike i Azije, u oblasti telekomunikacija, medija, finansijskih usluga i e-trgovine kao svojim glavnim linijama poslovanja i upravlja sredstvima od 40 milijardi evra.

• Unutar PPF Grupe, Yettel i Yettel Bank su sestrinske kompanije čija je zajednička misija stvaranje inovativnih, održivih i digitalno naprednih rešenja za korisnike kreiranjem sinergije između telekomunikacionih proizvoda i bankarskih usluga.
• Ove dve kompanije će i u budućnosti nastaviti da unapređuju svoje partnerstvo i primenjuju najbolje globalne prakse prilagođene domaćem tržištu.