Momirović: Autoput Ruma – Šabac – Loznica nova veza Srema, Mačve i Podrinja

Ekonomija 01. maj 202214:39 3 komentara
Tanjug / MGSO / Đorđe Krstić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je tokom obilaska radova na autoputu i brzoj saobraćajnici Ruma - Šabac - Loznica, kod petlje Hrtkovci, da je to "najvažniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i Zapadnu Srbiju jer će upravo ovaj autoput omogućiti bolji ekonomski standard".

„Pre nekoliko meseci su započeti radovi na izgradnji brze saobraćajnice Šabac – Loznica, i naš cilj je da oni budu završeni do kraja septembra 2024. godine. To će biti još jedan pokazatelj da naša zemlja ima najkvalitetniju infrastrukturu poput zemalja zapadne Evrope“, rekao je Momirović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Momirović je rekao da je „uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, Srbija fokusirana na ekonomski rast i razvoj“.

Moderna saobraćajnica koja će povezati Rumu i Loznicu, u ukupnoj dužini od 77 kilometara, obuhvataće tri prostorne celine: deonica Ruma – Šabac, u dužini od 21,14 km će biti autoput u punom profilu, druga celina je most preko reke Save u dužini od 1,3 km, a treća deonica je Šabac-Loznica, koja će biti izgrađena u punom profilu brze saobraćajnice u dužini od 54,58 kilometara i trasa će zaobići sva naseljena mesta.

Кomercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, zaključen je 19. novembra 2019. godine sa azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“, a ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare