Momirović: Deo obilaznice kod tunela Straževica biće pušten u rad do 15. juna

Biznis 22. maj 202212:53 12 komentara
Ministarstvo građevinarstva

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda na sektoru 5 kod tunela Straževica kazao je da očekuje da će taj deo saobraćajnice biti pušten u rad do 15. juna. Dodao je da je zadovoljan rezultatima i dinamikom radova.

„Očekujem da ćemo do 15. juna pustiti ovaj deo obilaznice gde se trenutno izvode završni radovi, a u narednih šest do osam meseci otvorićemo za saobraćaj i sektor 6, čime će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena i lično predstavlja moju veliku satisfakciju“, kazao je ministar.

Povezane vesti

Istakao je da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađenja u Beogradu, ali i uticati na ekonomski prosperitet Srbije.

„Trenutno se nalazimo na Sektoru 5, ispred budućeg ulaznog portala u saobraćajni tunel Straževica koji je dugačak 733 metara, a počeo je sa izgradnjom februara 2019 godine“, izjavio je Jovica Radić odgovorni izvođač radova za tunele i mostove.

On je dodao da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu, a uz veliku podršku resornog ministarstva sve poteškoće su prevaziđene i narednog meseca tunel Straževica, kao i ceo sektor 5 biće pušteni u probni rad.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara. Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Komentari (12)

Vidi sve komentare