Momirović: Na lokaciji nekadašnje Elektronske industrije u Nišu biće moderan biznis inkubator

Ekonomija 20. feb 202413:24 55 komentara
Tanjug / Dimitrije Nikolić

Na prostoru bivše Elektronske industrije biće novi moderan biznis inkubator koji će biti razvojna šansa za Niš i čitav region, najavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

On je u Nišu prisustvovao sednici Radne grupe za stručnu analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije.“Na prostoru bivše Elektronske industrije danas uspešno posluje nekoliko firmi i mi želimo da omogućimo dalji razvoj poslovanja na ovoj lokaciji čime se stvara temelj za novu modernu industrijsku zonu u Nišu. Ta nova industrijska zona će biti centar za razvoj novih preduzetničkih ideja i podsticanje ekonomskog rasta kroz nove investicije i otvaranje novih radnih mesta na ovoj lokaciji“, rekao je Momirović.

Kako je objasnio, to neće biti samo prostor za poslovanje, već i izvor inovacija i prilika za mlade preduzetnike iz Niša da ostvare svoje poslovne vizije.

Momirović je rekao da su u toku radovi na proširenju i modernizaciji niškog aerodroma, a uskoro će biti ubrzana izgradnja brze pruge u Nišu koja će predstavljati efikasnu vezu sa celom zemljom i regionalnim privrednim centrima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare