Momirović: Objekat na Kopaoniku nije dograđen, srušeno 2/3 prvobitnih gabarita

Biznis 19. nov 202113:06 > 13:0965 komentara

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je izjavio da će zakon biti primenjen u svim slučajevima nelegalne gradnje, naglasivši da se na teritoriji Srbije danas nalazi više od dva miliona nelegalnih objekata.

„Kada sam došao na ovu funkciju mislim da sam poslao jasnu poruku da nećemo tolerisati bahate investitore. Takođe je činjenica da je nelegalni objekat u tom trenutku bio izgrađen u gabaritima od 800 kvadratnih metara i da je izdat nalog za njegovo rušenje“, naveo je Momirović odgovarajući na pitanje o objektu na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.

Momirović je dodao da je srušeno dve trećine prvobitnih gabarita.

„Znači, on nije dograđen, on je srušen u odnosu kakve gabarite je imao pre godinu dana. Činjenica je i da je veliki broj ljudi iz lokalne samouprave i javnih preduzeća procesuiran zbog radnji vezanih za taj objekat i oni odgovaraju ili će odgovarati“, istakao je ministar.

Prema pisanju Večernjih novosti, nelegalno sagrađeni objekat na Pančićevom vrhu neće biti srušen već će, po svoj prilici, biti spreman za predstojeću zimsku sezonu.

Komentari

Vaš komentar