Momirović o rastu cena: Tržište dobro snabdeveno

Biznis 07. feb 202318:039 komentara
Shutterstock

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je obezbeđena dobra snabdevenost domaćeg tržišta i da će resorno ministarstvo raditi na tome da cene ne rastu.

Pročitajte još:

On je, nakon sastanka sa predstavnicima kompanija najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji, rekao da je uveren da je moguće da se zajednički izbore sa inflacijom.

„Moguće je da se zajednički izborimo protiv inflacije i omogućimo pristupačne cene, pre svega osnovnih životnih namirnica“, rekao je Momirović.

Momirović je tokom posete Krnjevu, zajedno sa predsednikom opštine Velika Plana, obišao i kompanije DIS i Medino, kao i vinski podrum Radovanović.

U Krnjevu se nalaze neke od najvećih srpskih kompanija, kao što je DIS, koja prema rečima Momirovića, nije samo domaća kompanija, već i moćan regionalni igrač u sferi maloprodaje.

On je rekao da se nada da će ta kompanija nastaviti da širi poslovanje „pošto su upravo maloprodajni lanci poput DIS-a potrebni, a vlada Srbije i ministarstvo trgovine nastaviće da daju snažnu podršku takvim kompanijama“.

Komentari

Vaš komentar