Momirović otvorio rekonstruisan put u Rači dužine 4,29 km

Biznis 17. sep 202114:4116 komentara
Izvor: Tanjug/Nataša Lazarević

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović je na otvaranju rekonstruisanog puta u Rači od 4,29 kilometara rekao da je ulaganje u lokalnu infrastrukturu način da se ljudima obezbedi kvalitetan život u mestu gde su rođeni, a ne da putuju u velike gradske centre ili odlaze iz zemlje.

„Trenutno gradimo više od 1.200 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, što je strateški važno za našu državu i za ekonomiju da bi se podigle plate na teritoriji cele države. Ono što je ključ to je život, a ovakvi putevi su život u Rači, za one ljude koji rade u Кragujevcu, u Majnd parku, za komunikaciju ka Topoli i ka Mladenovcu'“, kazao je Momirović, saopštio je njegov kabinet.

Predsednik opštine Rača Nenad Savković istakao je da je završetak ovog puta od izuzetne važnosti za razvoj opštine i da je za ostanak mladih na selu, njihov život i rad, neophodna dobra infrastruktura.

Momirović je sa Savkovićem posetio i domaćinstvo porodice Stevanović, koja se zbog ruiniranosti lokalnog puta Saranovo–Bodljig, pokraj koga žive, nedavno obratila za pomoć predsedniku Srbije i resornom ministarstvu.

Ministar je rekao da je put kroz Saranovo, dužine 2,6 kilometara, u lošem stanju i da koliko god se ovih godina intezivno investira u putnu infrastrukturu, teško je nadoknaditi 50 godina nedostatka investicija, ali da će se i ovaj lokalni put biti rekonstruisan.

Komentari

Vaš komentar