Momirović: Subvencije za autobuske prevoznike biće isplaćene pre praznika

Biznis 28. apr 202111:421 komentar
Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će svi zahtevi za subvencije za autobuske prevoznike koji budu kompletirani do sutra, biti isplaćeni pre praznika.

Momirović je povodom završetka poziva za podnošenje zahteva za korišćenje subvencija, u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa, u saopštenju istakao je da je zadovoljan odazivom velikog broja autobuskih prevoznika da uzmu državnu pomoć.

„Nismo dozvolili da u ovim teškim okolnostima propadnu autobuski prevoznici i da radnici budu otpušteni. Uspeli smo da obezbedimo subvencije koje uopšte nisu male, ali smo potpuno uz te ljude i sveni smo da se ova privredna grana nalazi u najtežim okolnostima do sada“, rekao je Momirović.

On je dodao da su obrađeni svi predmeti koji su stigli na adresu resornog ministarstva, a svi zahtevi koji danas i sutra budu kompletirani pozitivno, biće isplaćeni pre praznika. „Reč je o 656 predmeta koji se odnose na 6.414 autobusa“, kazao je Momirović.

Licencirani autobuski prevoznici imaju pravo na šest mesečnih subvencija u iznosu po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Komentari

Vaš komentar