Momirović: Valjevo će početkom 2023. biti spojeno sa auto-putem „Miloš Veliki“

Biznis 27. jul 202214:166 komentara
tomislav momirović voz MGSI
MGSI/Đ.K.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavo je da je rešeno 99 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na trasi brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

„Kada pričamo o eksproprijaciji na teritoriji čitave države moram da kažem da mi sada eksproprišemo na desetine hiljada katastarskih parcela. Trenutno gradimo 10 autoputeva i brzih saobraćajnica“, izjavio je Momirović u obilasku radova na izgradnji saobraćajnice Iverak-Lajkovac.

On je najavio da će početkom iduće godine Valjevo biti spojeno sa auto-putem „Miloš Veliki“.

„Ove saobraćajnice se grade po najvišim evropskim standardima i ovakve saobraćajnice dugujemo našim gradjanima. One će generisati nove investicije, veći rast plata, a onda će to pratiti i dodatni rast penzija“, dodao je Momirović.

On je rekao da se završava projektna dokumentacija kako bi se što pre nastavilo sa rekonstrukcijom pruge do Kosjerića, Užica i Priboja.

Saobraćajnicu Iverak-Lajkovac dugu 18,3 kilometra gradi kompanija Čajna Šandong, a projektovana je za brzine do 100 kilometar na sat. Radovi su u vrednosti 158 miliona evra, a gradnja je počela u junu 2020. godine.

Komentari

Vaš komentar