Mozzart idealan partner za početak karijere: Marija našla put ka sigurnom uspehu

Biznis 29. sep 202214:00
Promo/Mozzart

Kolegijalnost stručnih i iskusnijih kolega bila je ključna stavka da Marija Nikčević, kao tek diplomirani inženjer organizacionih nauka, započne svoju karijeru baš u Mozzartu. Danas, nakon tri godine radnog iskustva, svoj posao opisuje kao dinamičan i izazovan. Poslovanje Mozzarta u nekoliko država, na više kontinenata, svakodnevni su joj izazov i motivacija u radu, a brojni benefiti koje regionalni lider u priređivanju igara na sreću nudi svojim zaposlenima samo dodatni podsticaj na putu ka sigurnom uspehu.

Zašto baš Mozzart? Kako ste se upoznali Mozzart i ti i kada je počela međusobna saradnja?

U potrazi za poslom, pre nešto više od tri godine, naišla sam na Mozzartov oglas. Kao tek diplomirani inženjer organizacionih nauka, u potrazi za kompanijom u kojoj ću moći da započnem, ali i razvijam svoju karijeru, Mozzart mi je privukao pažnju najpre zbog domena poslovanja, odnosno mogućnosti da stečena znanja primenim u sferi igara na sreću. Pored toga, ideja o radu u kompaniji koja posluje u nekoliko država, na više kontinenata, delovala mi je vrlo izazovno.

Promo/Mozzart

U kojoj meri su benefiti dobijeni u Mozzartu posebni u odnosu na benefite u drugim kompanijama?

Benefiti ne zaostaju za standardima u IT industriji: fleksibilno radno vreme, privatno zdravstveno osiguranje, dodatni dani odmora, mogućnost rada od kuće, team building… Šta više, ono što Mozzart izdvaja jeste radna nedelja od 38 časova, gde se svakog petka radi šest umesto standardnih osam sati.

Kakva je međukolegijalna saradnja u Mozzartu i u kojoj meri je ona važna za kvalitet rada u IT sektoru?

Kao nekome ko je svoju karijeru započeo u Mozzartu, kolegijalnost, kao i pomoć stručnijih i iskusnijih kolega je nešto što je bilo od izuzetne važnosti. Od samog početka svi su bili vrlo predusretljivi i imali su strpljenja da odgovore na svako moje pitanje i nedoumicu. Zbog toga je od samog starta kreirana vedra i pozitivna atmosfera za rad, koja je iz godine u godinu sve bolja.

Šta je odlučujući faktor koji je doveo do toga da pored ovako dinamičnog IT tržišta odlučiš da ostaneš u kompaniji?

Industrija igara na sreću je vrlo perspektivna i sa velikim potencijalom za razvoj i širenje. Samim tim broj i kompleksnost projekata na kojima se učestvuje ima tendenciju rasta iz godine u godinu. Težnja kompanije za širenjem poslovanja na nova svetska tržišta je nešto što otvara nove mogućnosti za usavršavanje i razvoj veština. Sve to, kao i kolegijalnost i dobra atmosfera za rad, samo su neki od faktora koji čine da već četvrtu godinu zaredom biram Mozzart kao svog poslodavca.

Kada bi imala priliku da u nekoliko rečenica pozoveš kolege iz svoje struke da dođu i rade u Mozzartu, kako bi to učinila?

Sve one koji su trenutno u poziciji u kojoj sam ja bila pre tri godine bih ohrabrila da se pridruže Mozzartu. Broj tržišta na kojima posluje čini rad dinamičnim i izazovnim. Stručne i iskusne kolege koje su spremne da podele svoje znanje čine Mozzart dobrom kompanijom za početak razvoja karijere.