Na kineskom sajmu Smart Čajna Ekspo potpisani ugovori vredni milijarde dolara

Biznis 23. avg 202215:551 komentar
Izvor: REUTERS/Aly Song/File Photo

Sedamdeset velikih projekata, vrednih 212,1 milijardu juana (31,1 milijardu američkih dolara), potpisano je onlajn na sajmu Smart Čajna Ekspo 2022 (Smart China Expo 2022) u jugozapadnom kineskom gradu Čungking, javila je agencija Sinhua.

Projekti pokrivaju različite oblasti kao što su inteligentna vozila na nove energije, softverske informacije i tehnološke inovacije i inteligentna proizvodnja. Ovi ugovori će verovatno ojačati inteligentnu industriju Čungkinga.

Prema navodima organizatora, uzimajući sajam kao platformu, Čungking se fokusira na ključne oblasti poput inteligencije velike količine podataka za dubinsku saradnju sa vodećim kompanijama u zemlji i inostranstvu. Ugovorena su 54 projekta od kojih svaki uključuje investiranje više od milijarde juana.

U okviru juče otvorenog trodnevnog sajma, čiji je moto „Pametna tehnologija: osnaživanje ekonomije, obogaćivanje života“, biće održano niz aktivnosti, uključujući 20 foruma, više od 120 prezentacija novih proizvoda i tehnologija i deset takmičenja, navodi Sinhua.

Komentari

Vaš komentar