Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“: Skeniranje računa moguće i između dva kola

Ekonomija 05. apr 202309:18 10 komentara
Shutterstock

Drugo kolo nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” počeće na jesen ove godine, a građani su u okviru nagradne igre do sada poslali ukupno 127 miliona fiskalnih računa, podsetilo je Ministarstvo finansija na svom Instagram nalogu.

Slanje računa je moguće i između dva kola, a građani u proseku i dalje dnevno pošalju oko 600.000 fiskalnih računa, dodaje se. Ukupan broj otvorenih naloga je skoro 927.000.

Oni podsećaju da umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava.

„U drugom kolu nagradni fond će biti 10 stanova u Beogradu, a toliko stanova je dodeljeno i u okviru prvog kola. Aplikacija „Uzmi račun i pobedi“ dostupna je u Google Play i Apple prodavnicama. U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod, a druga važna novina jeste da svaki račun može da bude dobitni – nije propisana minimalna vrednost i svaki učesnik može da registruje neograničeni broj računa“, navodi se na Instagramu.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji, a procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna. Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog.

Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti. Nakon klika na dugme „Registracija“, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Pročitajte još:

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga primera radi za članove svoje porodice što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare