Drugi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ od 14. oktobra

Ekonomija 22. sep 202311:05 4 komentara
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2023" počinje 14. oktobra i tokom pet izvlačenja građanima će biti podeljeno 10 stanova, najavio je potpredsednik vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je kazao da se u bazi zajedno sa pristiglim računima nalazi ukupno 217 milijardi računa koje su slali građani.

Mali je naveo i da više od milion građana ima instaliranu aplikaciju preko koje šalju račune za ovu nagradnu igru.

„Prosečno se dnevno šalje 804.000 računa, čiji je prosečan iznos 1.046 dinara“, kazao je Mali.

On je dodao da će poslednje izvlačenje biti 11. novembra, kada će biti dodeljena dva stana.

Uslovi za učešće u „Uzmi račun i pobedi“

Pravo na učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja fiskalni račun sa QR kodom, izdat na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum, pošalju putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi” koja je koja je dostupna u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama. Fiskalni račun nije ograničen u pogledu minimalne vrednosti, a moguće je skenirati samo vrstu računa promet prodaja.

Preuzimanje i instaliranje aplikacije

Za učešće u nagradnoj igri potrebno je da učesnik preuzme i instalira besplatnu aplikaciju „Uzmi račun i pobedi” koja je dostupna u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama. Nakon instalacije, neophodno je izvršiti registraciju korisničkog naloga. Punoletni vlasnik mobilnog broja može izvršiti registraciju na svoje ime (potrebno je odabrati mrežnog operatera, uneti broj mobilnog telefona, prezime, ime, mesto i adresu stanovanja i registarski broj lične karte, potvrditi da je osoba punoletna i prihvatiti pravila privatnosti).

Nakon unosa svih podataka i potvrde pritiskom na taster registracija, na uneti broj mobilnog telefona stići će SMS poruka sa registracionim kodom koji je neophodno uneti i na taj način izvšriti registraciju naloga, odnosno uspešno kreirati profil učesnika. Učesnik u okviru aplikacije može registrovati još četiri naloga, koji su vezani za isto toliko brojeva mobilnih telefona, odnosno osoba.

Skeniranje QR koda i unos fiskalnih računa

Učesnik započinje učešće u nagradnoj igri skeniranjem QR koda sa fiskalnih računa, ili unošenjem podataka sa fiskalnog računa.

Pročitajte još:

Skeniranje QR koda sa fiskalnog računa može se obaviti tako što učesnik u glavnom meniju aplikacije izabere opciju „Skeniraj kod“, pritisne dugme „Pokreni kameru“ i usmeri kameru mobilnog telefona na QR kod fiskalnog računa. Nakon uspešnog skeniranja, na ekranu će se pojaviti obaveštenje da je račun dodat u bazu podataka.

Osim putem skeniranja QR koda, učesnici mogu uneti fiskalni račun i putem opcije „Unesi ručno“ u koju unose podatke sa fiskalnog računa – PFR broj računa i PFR vreme. Nakon pritiska na dugme „Pošalji“, na ekranu će se pojaviti obaveštenje da je račun dodat u bazu podataka. Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa „Promet-prodaja“ (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga). Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000).

Svi fiskalni računi koji su jednom, uspešno uneti u bazu podataka skeniranjem QR koda ili ručnim unosom, ne mogu se više unositi i u slučaju ponovnog unošenja, učesnik će dobiti obaveštenje da je došlo do neuspešne prijave i da je račun već iskorišćen. Učesnici u svakom trenutku izborom opcije „Moji računi“ mogu imati uvid u sve svoje skenirane ili ručno unete fiskalne račune, a pritiskom na dugme „Detaljnije“ mogu videti sve detalje računa. Jedan učesnik može učestvovati u Nagradnoj igri sa neograničenim brojem računa i može osvojiti više nagrada. U novom krugu Nagradne igre učestvuju svi do sada uneti računi, osim već izvučenih dobitnih računa.

Izvlačenje nagrada

Izvlačenje nagrada obaviće se izvlačenjem kuglica iz bubnja u kome će se naći šest setova sa brojevima od 0 do 9. Izvučeni šestocifreni broj (prva kuglica predstavlja prvu cifru broja, druga drugu i tako do šeste kuglice). Nakon izvlačenja numeričkog dela, uvidom u sistem se utvrđuje koja kombinacija slova je mogući dobitak i u zavisnosti od toga se pristupa izvlačenju slovne kombinacije, da bi na kraju sjedinjenje dva slovna i šest numeričkih karaktera dalo jedinstveni dobitni kod. Održaće se ukupno pet javnih izvlačenje nagrada na Prvom programu RTS-a od 18h i to:

1. Prvo izvlačenje 14. oktobra 2023 – Jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu

2. Drugo izvlačenje 21. oktobar 2023 – Jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu

3. Treće izvlačenje 28. oktobar 2023 – Dva dvosobna stana u Beogradu

4. Četvrto izvlačenje 4. novembar 2023 – Dvosoban i trosoban stan u Beogradu

5. Peto izvačenje 11. novembar 2023 – Trosoban i četvorosoban stan u Beogradu

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

Nagradni fond

Ukupna vrednost nagradnog fonda prvog kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi iznosi 1.682.035,07 evra. Nagradni fond čini 10 stanova u Beogradu.

Deliće se dva jednoiposobna stana u Zemunu, četiri dvosobna stana u Zemunu, jedan stan u objektu Petica 1 (Novi Beograd), dva trosobna stana u objektu Petica 2 (Novi Beograd) i jedan četvorosoban stan u objektu Petica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare